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2022.10.21

2021.09.29

오늘 영상의 한국 음식을 준비해준 @국가비 GabieKook 에게 감사를 전합니다! 영상의 모든 스태프 전원은 촬영 이전 코로나19 음성 확진을 받았습니다. 모든 촬영 과정은 정부의 방역 지침에 따라 전문가의 확인을 받아 진행되었습니다. A big thanks to @국가비 GabieKook who helped us prepare amazing, authentic Korean food here in London for the boys to try. All of our crew had a negative COVID-19 test prior to shooting. All activities were fully risk assessed and monitored in accordance with UK government guidelines. #분식 #떡튀순 #영국고딩

2021.09.10

오늘은 좀 특별한 영상을 준비했어요! 지난 몇 년간 저희가 한국을 처음 방문한 세계 스타들에게 한국 음식과 문화를 소개할수 있는 영광스런 기회들이 있었는데요. 바쁘신 스케쥴 와중에 특별한 경험을 하게 해드릴 수 있어서 정말 기뻤어요. 그래서 이번에는 지난 몇년간 가장 저희 기억에 남는 특별한 장면들을 모아서 여러분들과 공유하고 싶었답니다! 최근 팬데믹 사태로 인해 여행을 못하게 되어서 저희도 올해 기획했던 컨텐츠들을 많이 취소하게 됐어요. 한국 문화를 소개하는게 좀 더 어렵게 되었지만 그래도 영국에서 새로운 컨텐츠를 준비하는동안 (색다른 컨텐츠 준비하고 있으니까 기대해주세요!!) 이렇게 준비한 모음집 영상들 저희들도 다시 편집하면서 즐거웠던만큼 여러분들도 재밌게 봐주셨음 좋겠어요! Today we've got a special little video for you guys! Over the last few years we've had the incredible opportunity to introduce Korean food and parts of Korean culture to Celebrities from around the world who are visiting Korea for the first time. In their busy press schedules being able to give them this unique experience has been really special! So we wanted to take some of the most memorable special moments from these opportunities over the last few years and put it together for you guys! Because of the current pandemic we haven't been able to travel, and we've had to cancel a lot of our content plans for the year. It's made introducing Korean culture a bit harder than we had expected, and so while we prepare some new content from the UK (gonna be different! stay tuned!), we hope you enjoy these compilation videos as much as we enjoyed rewatching and editing them together! Huge thanks to everyone involved in the creation of this video: Written and Directed by Josh and Ollie Producer/Editor: Grace Park Producer/Editor/Translator: Hyemin Lim Editor: Sejun Lee Translator: Hannah Kang

2021.09.08

오늘은 저희가 새로 만든 한국식 고기 불판 테이블을 가지고 막 훈련을 마친 영국 축구 선수들에게 한국 고기의 신세계를 보여줬어요! 저희가 사랑하는 두 세계가 만나는 걸 지켜보면서 너무 행복했고, 선수분들이 처음 드셔보시는 음식인데도 너무 좋아해주셔서 더 좋았답니다! 저희에게 시간을 내주시고 촬영에 흔쾌히 응해주신 해시태그 유나이티드에 감사드립니다. 여기서 해시태그 유나이티드의 모습을 보실 수 있어요: https://www.youtube.com/user/spencerbets 그리고 이 촬영이 가능하게 해주신 스펜서에도 감사드립니다: https://www.youtube.com/user/official... #영국축구 #축구선수 #한우

2021.09.08

#백종원 #김장 #김치 요새 김장철이죠? 사먹는 것도 좋지만 김치를 한번 직접 만들어 보는 건 어떨까요? 배추 절이기부터 김칫소 만드는 방법까지 영상을 통해 확인해 보세요! [재료] [배추김치] 절인배추 12kg 굴 1kg 물(찹쌀풀용)1.5L 찹쌀가루100g 소고기다시다 2큰술(20g) MSG 2큰술(20g) 굵은고춧가루 750g 다진마늘 500g 새우젓 350g 다진생강 25g 멸치액젓 500g 꽃소금 75g 설탕 200g 무 1.5kg 쪽파 700g 홍갓 500g 청갓 700g 알타리무청 6줄기 당근 1/3개(80g) 미나리 200g [배추 절이기] 배추 3포기 천일염(소금물용) 3컵 천일염 적당량 물 3L [이북식 김치] 천일염 1/2컵 물 1L 김치속 적당량 절인배추 1과1/2포기 [막김치] 배추 1/2포기 무 1/3개(300g) 천일염 1/2컵 소금물 2컵(360g) 김치속 적당량 ------------------------------------------------------------------------------------------- [배추김치 만드는 법] 1. 물에 찹쌀가루를 넣어 풀어준다. 2. 풀어 둔 찹쌀물을 냄비에 붓고 중불에서 바닥을 긁어가며 끓인다. 3. 찹쌀 풀에 소고기 다시다 2 큰 술을 넣어 섞어준다. 4. 찹쌀 풀의 농도가 잡히면 고춧가루, MSG를 넣어 섞어준다. 5. 무는 채칼을 이용하여 썰어준다. 6. 채 썬 무에 꽃소금, 멸치 액젓, 새우젓을 넣어 절여준다. 7. 갓은 뿌리를 제거하고 줄기 부분은 3cm, 이파리는 2cm 정도 길이로 자른다. 8. 무청, 쪽파는 3cm 길이로 잘라 준비한다. 9. 당근은 채 칼을 이용하여 썰어준다. 10. 손질해둔 채소에 절여둔 무, 불린 고춧가루, 간 마늘, 한 생강, 황설탕을 넣어 섞어준다. 11. 절인 배추에 김칫소를 한 장 한 장 얇게 발라준다. 12. 골고루 양념이 묻으면 김칫소가 나오지 않게 배추의 모양을 잡고 큰 이파리로 감싼다. 13. 김치통에 담은 후 꾹꾹 눌러 틈이 생기지 않게 한다. 14. 김치통이 채워지면 남은 절인 배추 이파리로 김치를 덮어 보관한다. [배추 절이는 법] 1. 배추는 밑동을 잘라내 거 겉 잎을 뜯어낸다. 2. 배추를 반으로 가른다. 3. 큰 냄비나 볼에 물과 천일염을 넣어 소금물을 만든다. 4. 배추 줄기 부분에 천일염을 문질러 가며 골고루 절여준다. 5. 천일염으로 문질러 둔 배추를 소금물에 담가 골고루 묻혀준다. 6. 배추의 절단 부분이 위로 올라오게 하여 김장봉투에 담아준다. 7. 한 번씩 뒤집어 가면서 골고루 절여질 수 있도록 해준다. [이북식 김치 만드는 법] 1. 큰 볼에 물, 천일염을 넣어 소금물을 만든다. 2. 소금이 녹으면 김치 속을 넣어 섞어준다. 3. 절인 배추를 김치 물에 넣어 골고루 적셔준다. 4. 김치통에 적신 배추를 담고 김 핏물을 부어 익혀준다. [막김치 만드는 법] 1. 배추, 무는 한 입 크기로 잘라 천일염, 소금물을 넣어 버무려 준다. 2. 중간중간 섞어가며 골고루 절여준다. 3. 절여진 배추는 찬물에 헹궈 짠맛을 빼준다. 4. 김치 속을 넣어 버무린 후 통에 담아 보관한다. [Ingredients] [Kimchi] Brined napa cabbage 12kg Oyster 1kg Water (for glutinous rice paste) 1.5L Glutinous rice powder 100g Beef stock powder 2 tbsp (20g) MSG 2 tbsp (20g) Coarse red pepper powder 750g Minced garlic 500g Salted shrimp 350g Minced ginger 25g Fish sauce 500g Fine salt 75g Sugar 200g Radish 1.5kg Scallion 700g Red mustard 500g Green mustard 700g Young radish leaf 6 stems 1/3 carrot (80g) Water parsley 200g [Brining cabbages] Napa cabbage 3 heads Bay salt (for salt water) 3 cup Some bay salt Water 3L [North Korean-style kimchi] Bay salt 1/2 cup Water 1L Some sauce Brined cabbage 1&1/2 head [Sliced kimchi] Napa cabbage 1/2 head 1/3 radish (300g) Bay salt 1/2 cup Salt water 2 cup (360g) Some sauce ------------------------------------------------------------------------------------------- [How to make kimchi] 1. Dissolve glutinous rice power in water. 2. Pour the glutinous rice paste into a pot and let it boil over medium heat. Keep stirring while boiling. 3. Add 2 tbsp of beef stock powder to the glutinous rice paste and mix. 4. Once the paste thickens, add red pepper powder and MSG. 5. Julienne the radish with a mandoline. 6. Add fine salt, fish sauce, and salted shrimp to radish slices and let them brine. 7. Trim the roots off mustard, cut the stem into 3-cm long and leaf into 2-cm long pieces. 8. Cut the radish leaf and scallion into 3-cm long pieces. 9. Julienne the carrot with a mandoline. 10. Mix brined radish slices, soaked red pepper powder, minced garlic, minced ginger, and brown sugar with cut vegetables to make the sauce. 11. Thinnly spread the sauce on each piece of brined napa cabbage. 12. Once the sauce is thoroughly mixed with napa cabbage, wrap the cabbage with a large leaf to keep the sauce in place. 13. Put the napa cabbages in a container and press down firmly to keep air out. 14. Once the container is filled, fill in the gaps and cover with brined napa cabbage for storage. [How to brine napa cabbage] 1. Trim off the bottom of napa cabbage and remove the outermost leaf. 2. Cut the napa cabbage in half. 3. Make salt water by mixing water and salt in a large pot or bowl. 4. Rub bay salt onto the stem part of napa cabbage for brining. 5. Place the napa cabbage rubbed with bay salt in the salt water and let it soak. 6. Place the brined napa cabbage upside down in a bag so that the bottom is facing up. 7. Stir every once in a while to let it brine thoroughly. [How to make North Korean-style kimchi] 1. Make salt water by mixing water and bay salt in a large bowl. 2. Once the salt is dissolved, add the kimchi sauce. 3. Put the brined napa cabbage in kimchi sauce water and soak well. 4. Place the kimchi in a container and pour in kimchi sauce water to ferment. [How to make sliced kimchi] 1. Cut the napa cabbage and radish into bite sizes and mix with bay salt and salt water. 2. Stir every once in a while to let it brine thoroughly. 3. Rinse the brined napa cabbage with cold water to remove some saltiness. 4. Mix the napa cabbage and radish with the sauce and store in a container. 한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다. 본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다. Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food. All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto. https://www.flitto.com/business/video...

2021.09.08

감자탕에 왜 감자 없어요..? 데이비드 가족을 당황하게 만든 감자탕의 정체! ㅇ0ㅇ 일단 한 입 츄라이 츄라이,,, 감자탕에 푹 빠진 팀 로우! #MBCevery1 #MBC에브리원 #어한국 #데이비드 #스테파니 #팀로우 #올더케이잼 ♥시간 순삭 꿀잼 영상!! 구독하고 챙겨보기♥ https://bit.ly/2LMbTcw --------------------------------------------------------------- ☆KPOP 영상이 보고싶다면??!☆ * ALL THE K-POP 보러 가기 : https://bit.ly/2MJSQkJ

2021.09.06

코리아치킨 사랑하는 독일,영국,미국 친구들~♡ 이번엔 색다른 치킨에 도전해본다!! 몸보신에 좋은 시워~언한! 닭백숙! 이열치열을 제대로 느껴보는 친구들!! * episode : 독일, 영국, 미국편  #어서와한국은처음이지 #닭백숙 #올더케이잼  [Welcome. Is it your first time in Korea?] ♥시간 순삭 꿀잼 영상!! 구독하고 챙겨보기♥  https://bit.ly/2LMbTcw  --------------------------------------------------------------------------------------------- ☆KPOP 영상이 보고싶다면??!☆ * ALL THE K-POP 보러 가기 : https://bit.ly/2MJSQkJ

2021.09.06

술 마신 후 먹는 뜨끈한 국물로 속을 시원 하게 풀어주는 해장국! 제주도 성게가 들어가서 더 맛있는 성게 미역국! 얼큰한 국물에 부들부들 고기까지 들어간 뼈해장국! 크~ 오늘 저녁은 해장국이다! * episode : 캐나다, 노르웨이편  #MBCevery1 #MBC에브리원 #어한국 #해장국 #올더케이잼  ♥시간 순삭 꿀잼 영상!! 구독하고 챙겨보기♥  https://bit.ly/2LMbTcw  --------------------------------------------------------------------------------------------- ☆KPOP 영상이 보고싶다면??!☆ * ALL THE K-POP 보러 가기 : https://bit.ly/2MJSQkJ

2021.09.06

김치찌개 향에 빠지고 맛에 빠져버린~ 네팔 가족들과 ! 미국 친구들 역시 아재들에겐 취향저격~!! * episode : 네팔, 미국편  #MBCevery1 #MBC에브리원 #어한국 #한식 #올더케이잼  ♥시간 순삭 꿀잼 영상!! 구독하고 챙겨보기♥  https://bit.ly/2LMbTcw  --------------------------------------------------------------------------------------------- ☆KPOP 영상이 보고싶다면??!☆ * ALL THE K-POP 보러 가기 : https://bit.ly/2MJSQkJ